Continuing education; promoting high ethical standards; providing advocacy

Emerge 2013: The Future of our Industry Speaker Line-up

Register for Annual Convention:

[button link=”https://azfcca.org/annual-convention-exhibitor-registration/”]Exhibitors[/button] [button link=”https://azfcca.org/calendar/annual-convention-2013/”]Attendees[/button]

Wednesday June 5th

Time Activity
6:30 AM AFCCA Golf Tournament BreakfastSponsored by PBF Casket Manufacturing
7:00 AM AFCCA Golf Tournament at the Point Hilton Tapatio Cliffs – Lookout Mountain Course
12:00 PM AFCCA Golf Tournament Lunch
1:00 – 5:00 PM Suppliers set up at Pointe Hilton Tapatio Cliffs – Display Hall
1:00 – 5:00 PM Convention Registration & Hotel check in
5:30 PM AFCCA Foundation for Children Poker Tournament Registration
7:00 PM Dealing Starts at the Foundation Poker Tournament

Thursday June 6th

Time Topic/Activity CEU Category
7:00 AM Breakfast for Attendees
8:00 AM Opening CeremoniesPresentation of President’s Award to Chaplin Katherine Shindel (Retired)
8:30 AM Rudy Thomas, Arizona State BoardJohn K. Mangum, Legislative Issues Update .5 hr B or C
9:00 AM Joe Ducey, KNXV-TV Channel 15:Funeral Investigation through the eyes of the reporter 1 hr C
10:00 AM Break Sponsored by:Visit vendors, Get your C.E.U. cards punched
10:30 AM Ryan Thogmartin,  Connecting DirectorsSocial Media & Online Marketing for the Funeral Industry 1.5 Hr. C
12:00 PM Jason Hendricks, Crexendo Inc.Target the 70%: Winning Traffic on Long Tail Search Phrases 1 Hr. C
1:00 PM Lunch Sponsored by:Visit vendors, Get your C.E.U. cards punched
2:00 PM Patrick C. Patton, CFSP; NFDA At Large Representative presenting on NFDA Updates .5 Hr.B or C
2:30 PM Nancy R. Lohman, CCFE, ICCFA President, ICCFA Updates .5 Hr.B or C
3:00 PM Break Sponsored by:Visit vendors, Get your C.E.U. cards punched
3:15 PM Dr. Ahmad Shqeirat: Imam (Minister) of the Islamic Community Center 1 Hr. C
4:15 PM AFCCA Business Meeting:  Voting of new board members.  Call from the floor. Announcement of new AFCCA board members 1 Hr.B or C
5:00 PM End of C.E.U. portion of day(Get your C.E.U. cards punched)
7:00-9:00 PM Supplier Reception:  With auction items and prizes from each Supplier

Friday June 7th

 

Time Topic/Activity CEU Category
7:00 AM Breakfast for Attendees
8:00 AM Steven Schaal:  Matthews International – Cremation DivisionThe Funeral Birth of Alkali Hydrolysis 1 Hr.B or C
9:00 AM Dan Cable, EDA Land Planning and Peter Vesecky, Vesecky EngineeringPlanning for the Future: Cemetery Planning and Civil Engineering Considerations 1 hrC
10:00 AM Kurtis Lauffer (Past President) announces new elected AFCCA officers
10:05 AM Break Sponsored by:Visit vendors, Get your C.E.U. cards punched
10:30 AM Judy Lowe: What’s Making the Phones Ring at ADRE/ ADRE Update 1 Hr.B or C
11:30 AM Ken Bennett, Arizona Secretary of StateState Budgeting Shoe Box Presentation 1 Hr.B or C
12:30 PM Lunch Sponsored by:Visit vendors, Get your C.E.U. cards punched
1:30 PM Toni Miller:  Arizona State Department of Vitals .5 Hr.B or C
2:00 PM George Owens, S.C.I.:  What is the difference between competition and being competitive in the funeral and cemetery business? 1 Hr.B or C
3:00 PM Break Sponsored by:Visit vendors, Get your C.E.U. cards punched
3:15 PM Dr. Johnston: Public Safety and Public Health Through Medicolegal Death Investigation: An Overview of the Office of the Medical Examiner 3 Hr.A
5:00 PM End of C.E.U. portion of day                  (Get your C.E.U. cards punched)
 
6:30-7:00 PM Reception at the Different Point of View Lounge
7:00-9:00 PM Dinner and swearing in of officers at the Different Point of View Restaurant

 

Available C.E.U credits:   A = 3 hours Technical   B = 6 hours Legal / Ethical    C = 6 hours Professional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *